Protest Wakeboard World Presented by Damco BoottrailersPresented by Malibu Boats
Home
Nieuws
Crew
Locatie
Activiteiten
Foto's
Prijzen
Evenementen
Boten
Shop
Board verkoop
Sponsors
Contact & reserveringen

English version

Onze Skischool start april 2012
Meer informatie

Protest Wakeboard Battle

De wakeboarddag wordt een jaar uigesteld, vanwege de drukke evenementen agenda in Zeeland

Lowlands Wakeboardtour 2009, Stop 5 Protest Wakeboardbattle Kortgene

De jaarlijkse afspraak in Kortgene had dit jaar een extra dimensie. Vooreerst zorgden Jacco en Protest voor een extra prijzenpot van 4.000 Ä op de dag zelf hetgeen wat extra pro riders motiveerde om af te zakken naar het Veerse meer.
Het reglement was ook aangepast aan het wispelturige water. De mannen kregen 7 minuten freeride en daaruit werden de 5 beste tricks gescoord door de Jury op de gebruikelijke criteria. Hierdoor kon met de tricks gooien op de beste momenten en een val deed je enkel wat tijd verliezen. Kicker en double up waren ook een optie.

Nicolas Tricot ging als eerste van start in het nieuwe systeem. Zijn Frontroll, Scarecrow en Tantrum plaatsten hem net onder Loic Hanut wiens Backroll imponeerde. Kevin Rousseau won met ondermeer een back en Frontside 360. In heat 2 legde Alfred Bak de lat direct hoog met ondermeer een switch 360. Maxine Rousseau kon die run benaderen en zich zo als laatste plaatsen voor de Finale.

De Dames hadden 5 minuten om het beste van hun wakeboardtalenten te tonen.
Tess Bouwman stond op dit woelige water een Tantrum. Tess van Gestel voelde meer voor de Kicker maar kon het touw niet vasthouden. Mayanka Jansen haalde de Finale niet doordat Eelke Bokkelman net wat beter afwerkte.

14 Pro men over 2 heats gesplitst. Top 4 gaat naar finale waar iedereen in het prijzengeld valt. Ricky Lucassen bijt de spits af met Hoochie Glide . Julien Bonnet legt de lat direct wat hoger met 3 high enders, Slim Chance, Skeezer en Moby Dick met grab. Hij rond af met een 540 op de double up. De kersverse Europese Juniorkampioen Rocco van Straten begint met een 360 rotatie op de Kicker. Skeezer, Crowmobe, S-Bend en Blind Judge volgen hetgeen hem op de eerste plaats brengt. Danny Sturm heeft ook een Skeezer en Aurelien Dohlet kan met een Tootsie Roll de 4de plaats innemen. Frankwin Bos en Mitch van Duykeren rijden verdienstelijk maar kunnen niet op tegen het Mobius geweld. Ook in de 2de heat is het niveau top.
Quentin Delefortrie land een 720 rotatie, Whirly en met veel moeite in de landing een Slim Chance. Michael Callebert doet net iets beter door een vette Crowmobe, KGB en Roll to blind. Het is echter Michael Timmers die eerste word met Skeezer, Blind Judge, 313, S- Bend en Whirly. Sebastiaan Viaene grijpt de 4de finaleplaats met een Crowmobe. Gil Vandamme lukt een Whirlybird maar heeft verder teveel moeite met het woelige water. Rens Cosijn en Antoni van der Wekken eindigen op 5 en 6.

Open Men Final.

Loic Hanut start als eerste en ondermeer door een zuivere Backroll stijgt zijn score naar 34.34 punten. Maxine heeft een 360 rotatie wat hem voor Loic brengt. Kevin worstelt met het woelige water en kan geen 5 figuren voltooien.
Alfred Bak kan zijn run van s'morgens overdoen en wint overtuigend deze reeks.

Pro Women Final

Bij haar 3de poging, in haar laatste minuut tijd, draait Eelke een Backroll. Hiermee heeft ze ten volle de mogelijkheden van de nieuwe regels gebruikt. Stien toont een mooie Nose grab. Net zoals Tess van Gestel krijgen we nog Halfcab en 180. Tess Bouwman scoort een Tantrum die ze net staat. Voldoende om voor Stien te eindigen.

Pro Men Final.

Aurelien gaat hoog op Backroll en Indy Tantrum. De Tootsie Roll lukt niet. Sebastiaan land een Crowmobe en een mooie Heelside Backside 360. Een 360 over de Kicker is Danny's eerste trick. Geen Skeezer in zijn routine deze keer. Quentin Gaat voor de overwinning, 5 high end tricks met ondermeer een mega Slim Chance. Ook Julien ruikt de overwinning maar een ietwat onzekere landing van de Skeezer brengt hem net 0.22punten onder Quentin. Michael Callebert grabt zijn wrapped KGB en dan wil de Crowmobe maar niet lukken. Na 4 pogingen beseft hij dat er maar juist 5 tricks geland zijn als zijn tijd op is. Rocco vult het high end vakje ook volledig. Crowmobe gevolgd door Skeezer. Backmobe , Blind Judge en S- Bend allemaal netjes en hoog. Hij wordt de te kloppen man. Michael Timmers weet wat te doen. S- Bend, 313, Whirly, Skeezer, Blind Judge. Mooi maar 3 Raley tricks kosten wat compositie punten en de 313 was very stargaze. Front Flip to blind lijkt wel wat. Met nog 3 minuten op de klok gaat hij er voor. Na de 3de poging crasht Michael net voor het publiek op de VIP boot. Niet gelukt maar wat een spektakel!

De prijsuitreiking vindt traditioneel plaats op de markt van Kortgene. Iedereen lijkt het nieuwe wedstrijdverloop beter te vinden. Doordat vallen niet zo een rol meer speelt worden zwaardere tricks geland en de riders hebben minder stress.
Ik moet toegeven, stress is iets dat niet hoort bij het wakeboarden. Rond 3 uur drink ik mijn laatste Nederlandse bekertjespint als afsluiter van de dag. Ik zie nog een 10 tal wakeboarders door de stad dwalen vergezeld van wat plaatselijke schoonheden. Dat hoort ook bij Kortgene.

Johan Callebert

Check out

www.mastercraft.be

www.karinbaptist.nl

www.wakez.com

tricklist = wakeboarder.com/tricks/


Foto's van de Protest Wakeboard Battle 2009
Klik hier voor foto's van art-pictures.nl
Foto's: ZeeYou Congresbureau Zeeland, Balth. Roessingh
Klik hier voor foto's van Rolf ParreeUitslagen
Pro Men Final
Position Name Score Nationality
1 Rocco van Straten 79.89 Netherlands
2 Quentin Delefortrie 74.56 Belgium
3 Julien Bonnet 74.34 Belgium
4 Michael Timmers 72.45 Netherlands
5 Sebastiaan Viaene 59.11 Belgium
6 Danny Sturm 51.11 Netherlands
7 Aurelien Dohlet 50.44 Belgium
8 Michael Callebert 39.78 Belgium

Open Men Final
Position Name Score Nationality
1 Alfred Bak 46.67 Netherlands
2 Maxine Rousseau 40.89 Belgium
3 Loic Hanut 34.34 Belgium
4 Kevin Rousseau 29.00 Belgium

Open Ladies Final
Position Name Score Nationality
1 Eelke Bokelman 32.78 Netherlands
2 Tess Bouwman 30.00 Netherlands
3 Stien Lipkens 19.89 Belgium
4 Tess van Gestel 14.56 Netherlands

Klik hier voor alle uitslagen


Sponsors:


slingshot

Lions Dive & Beach Resort Curacao
Lions Dive & Beach Resort Curacao
The natural place to stay


elkorgroep

kuypersverhuur

De wakeboarddag wordt een jaar uigesteld, vanwege de drukke evenementen agenda in Zeeland
::Nieuwsbrief::
Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Geef hier uw emailadres:

copyricht Protest Wakeboard World